онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Кои са най-продаваните ламинати ?

На база на реалността в магазини Лазур София в за изминалата 2021 г. може да се направят следните изводи: Най- продавана колекция ламиниран паркет за домашни помещения в нашите магазини очаквано за нас беше

ламинат 8мм с фаска.

Какви са причините за избор на ламинирани паркети 8мм с фаска:
- Като дебелина 8 мм е най-предпочитания избор за под в холове, кухни и спални, защото има най-голямо предлагане и съответно най-голям избор на цветове и декори. От друга страна, тези подови настилки са с много добро съотношение от към дебелина - цена. Съчетани с подложка 5 мм XPS, се получава много добро решение за подовете у дома.
- Като излъчване ламинираните паркети с фаска са много по-предпочитани поради 2 причини
1. Като визия изглеждат много по- красиво и естествено;
2. Като дълготрайност са много по-надеждни, няма да загубят визията си след години почистване и употреба;

  • Като решение относно производители не може да се прецени, тъй като в тази колекция предлагаме на производителите Kronopol, Kronotex, Classen, Egger, Tarkett, Kronospan, AGT, Camsan и някои други
    Обикновенно се избира цвят, декор, излъчване и структура на покритието ( мат/ гланц), не толкова конкретен производител.
  • Най- продаван колекции подови настилки за обществени помещения в нашите магазини бяха тези с дебелина 8мм клас 32,АС-4 и предложенията с дебелина 8мм АС-5, клас 33 и по-конкретно произведени от Kronostar . Тук по -трудно може да се направи преценка, но основно може да се направят следните изводи:
  • Ламиниран паркет 8 мм 32-ри клас АЦ-4 е избиран поради това, че е най-бюджетното решение за нормален като клас износоустойчивост за средно натоварени помещения. До преди да се наложат тези с фаска, това по принцип бяха най-продаваните модели. При тях има и все по-ограничено предлагане на декори и цветове.
  • Ламинат 8 мм кл.33 АС-5 - поради 2 причини е избиран при нас за обществени помещения. Едната е конкурентната цена за ламиниран паркет в този клас. Другата причина за успеха на тази колекция е, че предлаганите декори са много харесвани от клиентите.

Разбира се, не претендираме, че същите колекции са и най- харесваните при други колеги и магазини в София, а още по-малко в страната. И още едно уточнение - в крайна сметка върху всеки избор има различни влияния - от бюджет, до визия и индивидуално усещане.

В магазин Лазур София предлагаме само качествени решения за под на конкурентни цени !