онлайн магазини от 3DWebDesign

Решили сте да направите ремонт в дома си и искате да смените подовата настилка. Ако сте се спрели на т.нар ламинирани паркети, то има някои неща, които е добре да знаете когато избирате вашите. Ще се опитаме да отговорим на едни от най-често задаваните въпроси.

Как да разберете каква дебелина ламинати ви е необходима?

На пазара съществуват предложения за ламиниран паркет с дебелина от 6 до 12 мм. Колкото по-дебела е настилката толкова по-високи са нейните експлоатационни и естетически качества. Едни от основните предимства, които осигурява ламиниран паркет с по-голяма дебелина е първо по-голямата стабилност при монтаж при неравности, и второ по-голяма устойчивост при натоварване. Освен това те изолират и от шум. Подови настилки с малка дебелина не биха могли да се справят с тези неща.

Какъв клас ламинати да изберете ?

Класът означава е едновременно клас на клас на употреба и клас на износоустойчивост. По-високият клас или по-високото число показва по-голяма устойчивост. Може би сте забелязали, че след номера стои и абревиатурата AC От abrasion class или клас на абразия. Едни от най-разпространените са:

клас AC1 – подходящи за жилищни помещения със слаб трафик;
клас AC2 – подходящи за спални, холове;
клас AC3 – висок клас, подходящ за всекидневни или детски стаи;
клас AC4 – високо клас, подходящ както за жилищни, така и за търговски площи с голям трафик
клас AC5 – много висок клас ламинати, подходящ за домове, където има домашни любимци, както и за офиси или търговски площи с много голям трафик.
 
Надяваме се ви били полезни,  а всичко станало като цвят, дизайн и шарка в избора на подова настилка зависи само и единствено от вашия вкус, предпочитания и избор на интериорно решение. Разгледайте предложенията ни за ламинати 8мм с фаска. Също така предлагаме над 650 вида висококачествени подови настилки на отлични цени, които ще паснат на всеки вкус и интериор.

  • Коментари: 0