онлайн магазини от 3DWebDesign

Хигиената на пода е много важна, особено ако имате домашни любимци и малки деца. Ако у вас подовата настилка е ламиниран паркет, то тази статия ще ви бъде доста полезна, защото ще ви даде добри насоки за това как правилно и лесно да го почиствате и да удължите живота му.

Ето кои са основните правила при почистването на ламиниран паркет :

Правило 1: Никога не мийте ламината с обикновен сапун

По този начин рискувате да повредите най-горния повърхностен слой на ламината. Друго важно е никога да не използвайте почистващи препарати , които са предвидени за друг вид подови настилки (винил, плочки, теракота). Съществува реален риск да повредите ламината, да изглежда матов и да стане хлъзгав и непривлекателен.

Правило 2: Избягвайте нанасянето на восък върху ламината

Знаем, че сигурно сте срещали този метод на почистване на много места, но истината е, че вместо да го почистите и направите да изглежда приветлив, може сериозно да го увредите.

Правило 3: Въздържайте се да използвате мокри кърпи и производни

Почистването с мокри кърпи увеличава риска водата да повреди повърхността на дъските., ако водата прониква през фугите на ламината.

Правило 4: Погрижете се ноктите на вашите домашни любимци да бъдат изрязани.

Както знаете те могат да похабят настилката много сериозно. Същото важи и за мебелите - не ги местете със сила, а най-добре им сложете гумени предпазни подложки.

Правило 5:  Не използвайте телени четки или абразивни гелове за почистване

Те могат сериозно да повредят настилката.

Правило 6: Използвайте вода, моп и препарат, специално предназначен за почистване на ламиниран паркет.

Надяваме се, че нашите 6 прости правила, са ви били полезни за това как да и как да не почистване вашия ламиниран паркет. Може да прочетете и други наши статии с полезни съвети в грижа за подовите настилки, техния избор или различните видове такива.