онлайн магазини от 3DWebDesign

Почти всички хора обичат ламинираният паркет заради негови елегантен вид, добрата му цена и лесното монтиране. Той се вписва във всяко интериорно решение и подчертава модерния вкуса на всеки домакин. Един такъв под може да оцелее в къща или апартамент няколко десетки години, ако за него се полагат ежедневни и правилни грижи.

Преди да ви дадем съвет за това как да удължите живота на вашия ламинат, ще обърнем специално внимание на това какъв е добре да си вземете. Изберете паркет с дебелина минимум от 8 мм. Благодарение на тази дебелина ще можете да се радвате на красив ламинат за по-дълго време. Ние в parketilazur.com  предлагаме над 650 вида подови настилки с различна дебелина. Най-тънкият ни е 8 мм., но за да се по сигурни може да изберете и такъв, който е 12 мм.

Как естествено да удължим живота на нашия ламиниран паркет ?

След като вече сте избрали подходящия ламинат, който е достатъчно дебел и устойчив на агресори, надраскване и влага е нужно да полагате грижи за него, за да запази той добрия си външен вид за по-дълго време.

За целта изберете правилните препарати за почистване. Не прибягвайте към много агресивни препарати като обезмаслители например, които могат да нарушат горният слой на подовата настилка и тя да се износи по-бързо. Най-добре ако можете използвайте естествени сапуни и препарати, подходящи именно за такива подове. Дори само с вода и моп ще можете да почиствате паркета и той да е безупречен.

Освен това внимавайте да не внасяте в апартамента или къщата си камъчета и пясък, които имат шанс да надраскат ламината. Внимавайте и когато местите мебелите си, защото и по този начин има вероятност също да повредите настилката.

И така ако използвате правилните препарати и внимавате, ще може да се радвате на един красив и здрав ламинат за по-дълго време.

  • Коментари: 0