онлайн магазини от 3DWebDesign

различни видове ламиниран паркет - цени и класове

Дали да вземете някой за 20 или 60 лв? Може би доста от вас си задават този въпрос и с право. Именно затова решихме в следващите редове да ви дадем някои насоки за това каква е разликата между различните видове ламиниран паркет и какви са цените им, за да вземете сами крайното решение.

Едно от нещата, на които е добре да обърнете внимание при избора на ламинат, това е символът на опаковката и класът.

Каква е разликата между различните класове ламинати ?

Колкото по-висок и класът на ламината, толкова по-устойчив е той на всякакви видове натоварвания. Така например клас 33 е предназначен за много по-интензивна употреба, за разлика от клас 31 например. Освен това тези класове са подходящи за използване както е домашни условия, така и в търговски обекти или друг от този тип помещения. Съответно и цените на двата вида ламиниран паркет ще са различни, като този с по-високият клас епо-скъп.

Другото важно нещо, на което е добре да обърнете внимание е дебелината на самия ламиниран паркет и дали той е устойчив на вода. Обикновено почистването става с вода и някакъв препарат и затова е важно вашата подова настилка да не се подуе и да се налага скорошната ѝ подмяна. Друго важно е да обърнете внимание на удароустойчивостта, устойчивост от петна и цялостната деформация.

Ние в parketilazur.com предлагаме разнообразие от различни видове ламинат с различна дебелина, както и различни класове, които да отговарят на вашите нужди, да са устойчиви на удари, влага и петна и да са на добри цени. Средният бюджет е в порядъка на 19,50 до 64,90 лв. в зависимост от дебелината и видът на материала, от който е изработен. Освен това имаме и месечни промоции на най-продаваните ни модели, така, че може да ги разгледате и да изберете перфектната подова настилка за вашия дом.